От 501 дни Украйна се бори срещу Русия, основния стратегически враг

...
От 501 дни Украйна се бори срещу Русия, основния стратегически враг
Коментари Харесай

“Билд”: САЩ и Германия блокират членството на Украйна в НАТО

От 501 дни Украйна се бори против Русия, основния стратегически зложелател на НАТО. Въпреки това някои членове на алианса не желаят да разчистят за Киев път към НАТО. На първо място това са Германия и Съединени американски щати, написа вестник " Билд ", като се базира на няколко свои източника.

" Мога да потвърдя, че Съединени американски щати и Германия блокират формалната молба на Украйна за участие в НАТО ", съобщи пред немския ежедневник почитан източник.

В събота английският вестник " Дейли Телеграф " писа, че Германия " се готви да блокира молбата на Украйна за участие в НАТО ". Като цитира източник от алианса, медията напомня, че преди да стартира процесът, дадена страна би трябвало публично да попита НАТО дали може да се причисли. Според този източник Германия ще се застъпи за отсрочване на влизането на Украйна в алианса на идната среща на върха във Вилнюс заради опасения, че незабавното участие може да докара до война с Русия.

В същото време президентът на Украйна Володимир Зеленски възнамерявал пред държавните и държавните ръководители на 31-те страни членки на НАТО, и на целия свят да изиска във Вилнюс страната му да бъде призната в НАТО.

Макар и да знае добре, че присъединението може да отнеме години и че войната с Русия би трябвало да е " завършила " преди този момент да стане публично допустимо, Зеленски желае да бъде сложено началото и Украйна окончателно да тръгне по пътя си към НАТО.

Именно тази публична молба обаче желаят да предотвратят някои значими натовски страни, написа " Билд ". На първо място Германия и Съединени американски щати, " които за жалост по този въпрос работят в една и съща посока ", споделя пред вестника източникът от Източна Европа. Нещо повече, двете страни " оказвали напън " върху други членове на НАТО да се причислят към тяхната позиция.

Друг посланик съобщи пред " Билд " с отчаяние, че Берлин и Вашингтон желаят на срещата да бъде призната " заключителна декларация, която надали ще надвиши тази от Букурещ през 2008 година ".

Тогава в заключителния документ от срещата на върха се споделяше: " НАТО приветства евроатлантическите желания на Украйна и Грузия за участие в НАТО. Днес постигнахме единодушие, че тези страни ще станат членове на НАТО. "

В тази връзка " Билд " цитира украинския народен представител Олег Дунда от партията на Зеленски " Слуги на народа ", че може " единствено да съжалява за позицията на Берлин ". Експертът по външна политика сподели още: " Въпреки че сме признателни за оръжейните доставки, които Берлин към този момент направи, би трябвало да се помни, че половинчатите решения не водят до победа. Те постоянно водят до провали, даже за тези, които вземат такива решения. "

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР